VEGETA FACUTA IN CASA

Vegeta este una din retetele de baza in bucatarie pe care trebuie numaidecat sa o incercati. La noi in bucatarie nu lipseste niciodata. O folosesc in toate mancarurile, pentru ca da o aroma deosebita,   nu contine conservanti si glutamat.

Este 100% naturale, cu multe legume si contine doar sare, asa ca nu aveti nici un motivo sa va ingrijorati.

INGREDIENTE:

MOD DE PREPARARE:

  1. Legumele (telina, morcovul, ceapa, dovlecei, usturoi si ierburile aromatice) se pun toate in robotul de bucatarie si se maruntesc fin.
  2. Se pun intr-un vas pe foc impreuna cu 300 g de sare mare, ulei de masline si vinul alb. Se amesteca bine si se acopera cu un capac. Se lasa pe foc timp de 20 de minute, amestecand din cand in cand sa nu se prinda.
  3. Apoi se pune amestecul de legume intr- o tava cu hartie de copt si se uniformizeaza intr-un strat subtire .
  4. Se da la cuptor la temperatura medie 100°C pana se usuca bine, dar sa nu se arda.
  5. Cand vegeta este bine uscata, se mixeaza din nou ( cu blendetul sau robotul de bucatarie)  sa fie cat mai fina si se pune in borcanele inchise cu capac. Se pastreaza in camara  timp de cateva luni.

 

Previous Entries FOCACCIA ALLA GENOVESE reteta originala Next Entries COSULETE CU NUCA DE COCOS SI OUA DE CIOCOLATA

Lasă un răspuns

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.