COSULETE CU NUCA DE COCOS SI OUA DE CIOCOLATA

Cosuletele din nuca de cocos sunt un desert rapid, potrivit Sarbatorilor de Pasti. Sunt pe baza de nuca de cocos si sunt umplute cu oua de ciocolata sau M&M. Aceste cosulete cu nuca de cocos sunt usor de facut, iar musafirii, in special cei mai mici, vor ramane cu siguranta impresionati.

 

 

INGREDIENTE:

  • 5 albusuri de ou
  • un varf de sare
  • 400 g fulgi de nuca de cocos
  • 6 lg de  zahar
  • esenta de migdale
  • esenta de vanilie

MOD DE PREPARARE:

  1. Se pun albusurile intr-un vas impreuna cu zaharul si sarea.  Se adauga apoi nuca de cocos si se amesteca cu o spatula. Se pune pe foc pana cand se leaga amestecul, dar sa nu se usuce. Se adauga esenta de vanilie si migdale si se lasa la racit.
  2. Se ia o tava de briose de dimensiune mare (12 bucati). Se unge cu putin unt sau ulei apoi se tapeteaza marginile formei cu aluatul de cocos. Aluatul trebuie sa aiba circa1 cm grosime.
  3. Se da tava la cuptor la 150°C (cuptorul preincalzit) si se coace timp de 20-25 de minute,  pana cand pe margini s-a rumenit frumos cocosul.
  4. Dupa ce s-au copt coculetele, se lasa sa se raceasca in tava apoi cu un cutit se scot din forma si se aseaza pe un gratar sa se raceasca.
  5. Se topeste putina ciocolata (de preferinta ciocolata alba). Se pun cateva picaturi in centru si se lipesc oua colorate de ciocolata sau bomboane M&M.

 

 

Previous Entries VEGETA FACUTA IN CASA Next Entries CIOCOLATA CALDA

Lasă un răspuns

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.