FOCACCIA ALLA GENOVESE reteta originala

Focaccia pe care am facut-o azi e cea mai buna foccacia pe care am facut-o pana acum. Este nu mai inalta de 2 cm, are un miez moale, pufos si aerat,  iar coaja este crocanta.

 

 

INGREDIENTE:

  • 600 g faina cu agent de crestere
  • 400 ml de apa calduta
  • 1 plic de drojdie uscata
  • 1 lingurita de miere sau 2 lingurite zahar
  • 140 ml de ulei de masline
  • 15 g sare fina
  • sare mare de presarat deasupra

MOD DE PREPARARE:

  1. Faina se pune intr-un vas, se adauga drojdia uscata, zaharul si apa calduta putin cate putin. Se amesteca bine , apoi se adauga 40 ml de ulei si sarea fina. Se framanta un aluat elastic si omogen.
  2. Se varsa 50 ml de ulei de masline in tava de cuptor, apoi se aseaza aluatul framantat si se unge deasupra cu putin ulei din tava. Se pune in cuptor la crescut ( doar cu lumina aprinsa ). Se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul, timp de 1 ora- 1 ora si jumatate.
  3. Dupa ce a crescut aluatul se intinde cu mainile pe suprafata intregii tavi, avand grija ca dedesubt sa fie destul  ulei. Se presara cu sare mare si se lasa din nou la crescut timp de 30 de minute in cuptor doar cu lumina aprinsa.
  4.  Dupa cele 30 de minute se scoate si cu degetelele se apasa in aluat formand cat mai multe gauri. Se varsa deasupra restul de 50 ml de ulei si se lasa alte 30 de minute la crescut.
  5. Se incalzeste cuptorul  la 200° C.
  6. Se pulverizeaza foccacia cu putina apa si se introduce in cuptorul preincalzit la 200°C timp de 15 minute.
  7. Se scoate din cuptor si din tava si se pune la racit pe o grila.

PS : INAINTE DE A O DA LA CUPTOR SE POATE PRESARA ROZMARIN , SE POT PUNE MASLINE, ROSII CHERRY SAU OREGAN.

 

 

Previous Entries PASTA CU CREVETI, ROSII CHERRY SI DOVLECEI

Lasă un răspuns