PASTA CU CREVETI, ROSII CHERRY SI DOVLECEI

Pasta cu creveti, rosii cherry si dovlecei este o pasta lejera, dar foarte nutritiva si pe care noi o facem foarte des, mai ales vara, cand legume se gasesc din plin.  Se poate face si cu creveti congelati, dar pe care sa-i scoateti din timp din congelator sa se dezghete. Ca tip de pasta va sfatuiesc sa folositi spaghetele, dar daca nu aveti folositi cea pe care o aveti fara probleme.

 

INGREDIENTE (doze pentru 4 persoane):

MOD DE PREPARARE:

  1. Intr-o tigaie cu putin ulei de masline se pune catelul de usturoi si se lasa sa se rumeneasca usor, apoi se scoate.
  2. Se pune pasta la fiert intr-o oala cu apa sarata, timpul necesar scris pe cutie.
  3. Dovlecelul se spala, se curata si se taie rondele, apoi se adauga in tigaia cu ulei. Se lasa la foc iute 2-3 minute.
  4. Se adauga rosiile cherry si ardeiul iute daca va place.
  5. Dupa 2-3 minute se adauga crevetii decorticati. Se stinge totul cu jumatate de pahar de vin alb.
  6. Se sareaza si se adauga putin din apa in care a fiert pasta.
  7. Se scurge pasta cu 1 minut inainte de a fi gata (sa fie „al dente”) si se adauga in tigaie, peste creveti.
  8. Se servesc cu putin ulei de masline crud si piper proaspat macinat.

 

 

Back to top