Lejera, pe baza de piure de cartofi imbogatit cu legume o puteti servi alaturi de friptura, peste sau pur si simplu cu rosii confiate (vezi reteta) sau salata asortata. Pentru cei ce nu pot renunta la carne si doresc un gust mai deosebit, o puteti imbogati cu cubulete de bacon, sunculita, etc.
INGREDIENTE:
- 800 g cartofi
- 1 tulpina de telina
- 1 morcov
- 2 zucchine ( dovlecei)
- 1 ceapa
- 1 ou
- 40 g parmezan ras
- 1 mozzarella
- 80 g de pesmet
- ulei de masline
- sare, piper
MOD DE PREPARARE:
- Mai intai se spala si se curata cartofii, apoi se pun la fiert intr-un vas cu apa si sare.
- Legumele se spala, se curata si se taie cubulete.
- Ceapa se taie marunt si se pine la calit in putin ulei de masline. Dupa ce s-a muiat se adauga legumele cubulete si se calesc impreuna pana cand legumele sunt gata, putin crocante.
- Cartofii se scurg de apa, se piseaza si se lasa la racit.
- Cand s-au racit se adauga legumele calite, parmezanul ras, pesmetul (cam 50 g), oul, sare si piper dupa gust si se amesteca totul cu grija.
- Mozzarella se scurge bine de zeama si se taie cubulete, apoi se adauga in amestecul de legume.
- Intr-o tava tapetata cu hartie de copt (sau unsa cu unt si presarata cu pesmet) se pune compozitia de mai sus, se da forma unei rulade si se presara cu pesmet la suprafata.
- Se coace la 180 grade, pentru circa 40-45 minute, in cuptorul preincalzit. Se serveste cald, taiat felii alaturi de rosii cherry confiate la cuptor (reteta aici).