ROSII CHERRY CONFIATE

Rosiile cherry confiate sunt o adevarata bomba, iar daca le veti incerca cu siguranta imi veti da dreptate. Puteti folosi soiul cherry, care sunt cele rotunde, sau daca gasiti cele ovale, lunguiete (aici se numesc datterino) sunt si mai dulci si mai gustoase.

Sunt foarte usor de facut si le puteti adauga in orice mancare (salate, sandwish-uri, branzeturi) sau gusta simple pe felii de paine. Se pot pastra si timp indelungat la frigider acoperite cu ulei de masline. Au un gust si o aroma imbietoare pe care mie una m-au cucerit. Reteta o adaptati dupa bunul vostru plac, folosind aromele preferate, la fel si cantitatile.

INGREDIENTE:

  • rosii cherry
  • oregano
  • busuioc
  • rozmarin
  • usturoi
  • sare
  • zahar
  • ulei de masline

MOD DE PREPARARE:

  1. Se incalzeste cuptorul la 130 grade. Daca aveti optiunea ventilatie o puteti activa.
  2. Rosiile se spala si se taie pe lung. Se pun intr-o tava acoperita cu  hartie de copt si se aseaza una langa alta.
  3. Se presara ierburile aromatice ( busuioc, oregano, rozmarin), se pun feliute de usturoi taiate foarte fin (sau zdrobite). Se presara sare, ulei de masline si putin zahar.
  4. Se dau la cuptor si se lasa circa 2 ore.
  5. Daca doriti sa le pregatiti pentru timp lung, dati temperatura la 100 grade si le lasati un timp mai indelungat 4-6 ore ca sa se usuce bine.

image

Previous Entries CIORBA DE DOVLECEI CU SMANTANA Next Entries TERINA CU LEGUME

Lasă un răspuns