TARTA SPIRALATA CU SPANAC SI RICOTTA

12733440_1058649030859853_6653955868594377321_n

 

 

INGREDIENTE:

pentru clatite:

  • 3 oua
  • 250 g faina
  • 300 ml lapte
  • 50 ml ulei
  • 250 g iaurt
  • sare
  • piper
  • unt

pentru umplutura:

  • 400 – 500 g ricotta
  • 500 g de spanac proaspat sau 250 g congelat
  • 1 ceapa
  • 50 g parmezan ras

pentru crema de deasupra:

  • 2 oua
  • 150 g smantana pentru gatit
  • 3 linguri de fulgi de migdale

MOD DE PREPARARE:

  1. Se pregatesc mai intai clatitele: se bat ouale cu putina sare si piper. Se adauga faina, apoi iaurtul, uleiul si laptele. Se amesteca bine totul pana se obtine un amestec omogen fara cocoloase. Se incalzeste o tigaie cu putin unt si se varsa cate putina compozitie, rotind circular sa acopere toata suprafata tigaii. Se continua pana se termina toata compozitia. Marginile uscate ale clatitelor se elimina.
  2. Pentru umplutura : spanacul se fierbe cateva minute in apa cu putina sare, apoi se pune la scurs. Intr-o tigaie se pune la undit ceapa, iar cand aceasta devine aurie se adauga spanacul scurs. Se amesteca, se adauga sare, piper si se lasa pe foc pana cand spanacul elimina toata apa. Se pune apoi in robotul de bucatarie si se mixeaza putin, altfel incat sa rezultatul fin, dar nu piure.
  3. Spanacul taiat fin se amesteca apoi cu ricotta si parmezanul ras.
  4. Se umplu pe rand clatitele cu umplutura de spanac, punand compozitia pe o margine si ruland.
  5. Intr-o forma rotunda unsa cu unt sau tapetata cu hartie de copt se aseaza clatitele umplute, in forma de spirala pornind din exterior.
  6. Ouale se bat cu smantana si se adauga peste clatite. Se presara fulgi de migdale si se da la cuptor la 180 grade pentru 25-35 minute (cuptor preincalzit) pana se rumeneste . Se serveste atat calda cat si rece.

 

FB_IMG_1456321873363

Previous Entries BULETE CROCANTE DE CASCAVAL Next Entries PIEPT DE CURCAN IN SOS DE PORTOCALE SI MASLINE

Lasă un răspuns