PIEPT DE CURCAN IN SOS DE PORTOCALE SI MASLINE

O mancare foarte simpla, dietetica si gata in 10 minute – eu am avut carnea deja taiata :).

TACHINO ALL ARANCIA

 

INGREDIENTE:

  • 1 piept de curcan
  • faina
  • 1 ceapa
  • 1 portocala
  • 1/2 de lamaie
  • 100 g de masline negre
  • sare
  • piper
  • ulei de masline

MOD DE PREPARARE:

  1. Pieptul de curcan se spala, se taie felii subtiri si se trece prin faina. Ceapa se curata si se taie marunt.
  2. Intr-o tigaie cu putin ulei de masline se pune ceapa, iar cand aceasta capata culoare aurie se pune carnea si se lasa cateva minute, pana se prajeste putin.
  3. Separat se stoarce portocala si jumatatea de lamaie, iar cand carnea este gata se varsa sucul in tigaie, amestecand usor. Se adauga sare si piper dupa gust si se acopera. Se lasa timp de 6-8 minute, la foc mic, pana cand sosul devine cremos.
  4. Se adauga maslinele negre si se mai lasa 1-2 minute. Se serveste cald.

POFTA BUNA!

TACCHINO ARANCIA

Published by micibucatari

Ma numesc Iolanda, mama de doi copii adorabili, iar pasiunea mea este gatitul si lumea minunata a copiilor. Bucataria este locul meu de relax, singura sau impreuna cu cei mici. Gatesc cu mare drag pentru familia mea orice reteta imi atrage atentia. Imi plac retetele traditionale, dar si cele internationale, dinorice loc al lumii retete noi dar si retete mostenite de la mama si bunica. Va invit si pe voi sa gatim impreuna retete fel de fel!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.