SPANAC LA CUPTOR

O reteta sanatoasa pe baza de spanac. Reteta este de pe Teo’s Kitchen si este foarte buna pentru cei mici, avand o aroma deosebita de branza si usturoi.Va invit sa o incercati si voi


INGREDIENTE:

  • 400-500 g spanac congelat
  •  2 oua
  •  1 ceapa
  • 2- 3 catei de usturoi
  •  3 linguri faina
  • 125 ml smantana
  • 200g crema de branza (Philadelphia)
  • 200 ml lapte
  • 200 g cascaval ras
  • sare si piper dupa gust
  • ulei

MOD DE PREPARARE:

  1. Se taie ceapa marunt si se caleste in putin ulei pana devine transparenta. Se pune peste ceapa spanacul congelat si le lasam la sotat  pana spanacul este gata.
  2. Separat, se amesteca bine laptele, smantana dulce si faina, ca sa nu se formeze cocoloase si se toarna peste spanac. Se amesteca bine, la foc mic si se lasa sa fiarba putin.
  3. Se adauga usturoiul pisat, sare si piper. Se pune crema de branza, se amesteca bine, pana se topeste branza. Se adauga o parte din cascavalul ras si un ou. Se amesteca din nou si se ia de pe foc.
  4. Se pune spanacul intr-un vas yena uns cu unt, se pune deasupra restul de cascaval ras si se sparge un ou deasupra.
  5. Se da spanacul la cuptorul incins la 180 ° pentru 15-20 de minute, pana se formeaza o crusta la suprafata si oul este facut.

 

spanac-la-cuptor-2

Previous Entries CUBURI DE VEGETA FACUTE IN CASA Next Entries RAFFAELLO CU MASCARPONE

Lasă un răspuns