INGREDIENTE:
- 2 dovlecei
- 2 morcovi
- 200 g de dovleac
- 1 ceapa
- 200 g telina tulpina
- 5 rosii cherry
- 1 catel de usturoi
- patrunjel
- busuioc
- 2-3 linguri de ulei de masline
- 250 g sare mare
MOD DE PREPARARE:
- Se spala, se curata toate legumele si se taie cuburi. Se cantaresc toate legumele ca sa stiti cata sare sa adaugati ulterior. De obicei se pune 1/3 sare din cantitatea de legume. Eu am avut cam 750 g de legume taiate.
- Intr-un vas se pune putin ulei de masline (2-3 linguri) si se adauga mixul de legume. Se acopera cu un capac si se lasa pe foc circa 10 minute.
- Se adauga sarea si se lasa totul acoperit timp de 1 ora.
- Cand legumele sunt bine fierte se mixeaza cu blenderul pana se obtine o pasta. Se mai lasa pe foc vreo 20 de minute pana se evapora toata apa si amestecul se desface de pe peretii vasului.
- Se pune compozitia la racit pe o folie de aluminiu, dandu-i o forma dreptunghiulara.
- Se taie cubulete si se dau la congelator. Cand s-au intarit bine, se desfac cubuletele si se pun in cutiute de plastic si se folosesc ori de cate ori este necesar.