CUBURI DE VEGETA FACUTE IN CASA

dado-vegetale

INGREDIENTE:

  • 2 dovlecei
  • 2 morcovi
  • 200 g de dovleac
  • 1 ceapa
  • 200 g telina tulpina
  • 5 rosii cherry
  • 1 catel de usturoi
  • patrunjel
  • busuioc
  • 2-3 linguri de ulei de masline
  • 250 g sare mare

MOD DE PREPARARE:

  1. Se spala, se curata toate legumele si se taie cuburi. Se cantaresc toate legumele ca sa stiti cata sare sa adaugati ulterior. De obicei se pune 1/3 sare din cantitatea de legume. Eu am avut cam 750 g de legume taiate.
  2. Intr-un vas se pune putin ulei de masline (2-3 linguri) si se adauga mixul de legume. Se acopera cu un capac si se lasa pe foc circa 10 minute.
  3. Se adauga sarea si se lasa totul acoperit timp de 1 ora. 10710920_10204218334332868_8465236760296160467_n
  4. Cand legumele sunt bine fierte se mixeaza cu blenderul pana se obtine o pasta. Se mai lasa pe foc vreo 20 de minute pana se evapora toata apa si amestecul se desface de pe peretii vasului. 10451691_10204218332412820_6956784432135222174_n
  5. Se pune compozitia la racit pe o folie de aluminiu, dandu-i o forma dreptunghiulara.10330318_10204218331492797_5669339497753061991_n
  6. Se taie cubulete si se dau la congelator. Cand s-au intarit bine, se desfac cubuletele si se pun in cutiute de plastic si se folosesc ori de cate ori este necesar.10612933_10204218328612725_6393116524311640318_n
Back to top