RISOTTO CU CIUPERCI SI SOFRAN

INGREDIENTE:

  • 180 gr de orez pentru risotto
  • ciuperci – de preferinta hribi
  • sofran
  • supa vegetala
  • vin alb
  • ceapa
  • usturoi
  • ulei de masline
  • unt
  • parmezan
  • sare

MOD DE PREPARARE:

  1. Ciupercile se calesc intr-o tigaie cu 1 catel de usturoi, sare si putin ulei de masline timp de 10 minute.
  2. Intr-o alta tigaie se caleste ceapa, si cand aceasta e gata se varsa orezul. Se amesteca impreuna cu ceapa, apoi se toarna putin vin alb.
  3. Se adauga ciupercile, se amesteca si se toarna putin cate putin supa vegetala, pana cand orezul este facut. Se amesteca des ca sa nu se prinda. Cu 5 minute inainte de a fi gata se adauga sofranul. Se ia de pe foc, se adauga un cubulet de unt si parmezanul ras. Se lasa totul 1-2 minute sa prinda gust, apoi se serveste.

 

risotto porcini zafferano

Previous Entries HAMBURGER VEGETAL Next Entries RISOTTO CU LEGUME

Lasă un răspuns