HAMBURGER VEGETAL

Sunt gustosi, lejeri si puteti sa-i serviti fie cu cartofi prajiti si salata sau puteti face sandwich-uri si sa le luati la un picnic sau pachetel la servici. Contin putine ingrediente, la dispozitia tuturor, iar rezultatul este minunat. Nu va ramane decat sa ii incercati.

INGREDIENTE pentru 6 hamburgeri mici sau 4 mari:

  • 100 g de ciuperci
  • 80 g paine
  • 50 g cascaval (pentru post folositi branza vegetala tofu)
  • 1 morcov
  • 150 g fasole alba fiarta
  • ceapa verde
  • patrunjel
  • ulei de masline
  • sare, piper

MOD DE PREPARARE:

  1.  Ciupercile se spala, se curata si se taie felii mari. Morcovul se curata si se taie rondele mari si se pun la calit pe foc, intr-o tigaie cu o lingura de ulei de masline. Se lasa doar cateva minute, pentru ca trebuie sa ramana crocante. Se lasa la racit.
  2. Se pregatesc celelalte ingrediente: painea se taie cubulete,, cascavalul se da pe razatoarea mare, patrunjelul se toaca marunt. Se pun legumele in robotul de bucatarie impreuna cu ciupercile si morcovul, sare si piper dupa gust.
  3. Cu mainile umezite cu apa, se formeaza hamburgerii si se prajesc in 3-4 linguri de ulei. Se servesc cu salata verde si rosii, sau daca doriti alaturi de cartofi prajiti si salata verde.

hamburger vegetal hamburger vegetal

Previous Entries FILE DE PESTE CU SOS DE VIN ROSU Next Entries RISOTTO CU CIUPERCI SI SOFRAN

Lasă un răspuns