FILE DE PESTE CU SOS DE VIN ROSU

O reteta delicioasa pentru cei ce indragesc mancarurile pe baza de peste. Parfumul de legume amestecate cu sosul de vin rosu da un gust deosebit mancarii. Eu am folosit fileul de peste, ca sa-i pot da si celui mic, dar puteti folosi si peste intreg pe care il taiati bucati, dupa cum va place.

INGREDIENTE:

  • 750 g de file de peste (merluciu, dorada)
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 patrunjel radacina
  • 1 ardei gras
  • 500 g ciuperci proaspete
  • masline negre
  • 125 ml vin rosu
  • 50 ml ulei
  • 3 linguri suc de rosii
  • 1 lingura de faina
  • 1 lingura de unt
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • lamaie
  • sare
  • piper

MOD DE PREPARARE:

  1. Pestele se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust.
  2. Legumele se spala si se curata. Ceapa se toaca marunt, ciupercile se taie felii, ardeiul gras fasii, patrunjelul radacina si morcovul cubulete. Se adauga, dupa gust si cateva masline negre.
  3. Pestele se prajeste pentru scurt timp intr-o tigaie cu ulei incins, apoi se scoate pe o farfurie. In uleiul ramas se calesc toate legumele preparate anterior (ceapa, ardeiul, morcovul,, patrunjelul radacina, ciupercile).
  4. Faina se dizolva in 125 ml de vin rosu, se adauga sucul de rosii, apoi se adauga peste legumele calite. Se lasa sa mai dea un clocot, apoi se ia de pe foc.
  5. Se ia un vas termorezistent, se unge cu unt si se pune sosul cu legume. Deasupra se aseaza bucatile de peste, se taie feliute 1-2 catei de usturoi si se da la cuptor timp de 20 de minute, la foc potrivit.
  6. Se lasa la racit, apoi se aseaza pe un platou presarat cu patrunjel verde tocat si felii de lamaie.

 

file in sos de vin

 

Previous Entries BUDINCA DE CIUPERCI CU DOVLECEI Next Entries HAMBURGER VEGETAL

Lasă un răspuns