PEPERONATA SAU TOCANITA DE ARDEI

O reteta simpla si colorata cunoscuta in intreaga lume. Este usor de facut si este potrivita dietei Dukan (faze de Croaziera, Consolidare, Stabilizare), in perioada de post si in fiecare zi. Noua ne place atat calda cat si rece, poate fi servita cu paine sau cu o portie de paste sau garnitura la friptura.

INGREDIENTE:

MOD DE PREPARARE:

  1. Ardeii grasi se spala, se curata de cotor si seminte, apoi se taie fasii de circa 1 cm.
  2. Ceapa se curata, se taie julien si se undeste intr-o tigaie cu o lingura ulei de masline.
  3. Se adauga ardeii fasii si usturoiul tocat marunt sau dat prin presa.
  4. Se adauga o cana de apa si se acopera. Se lasa la fiert 15 minute.
  5. Se adauga sucul de rosii si se mai lasa la fiert 10-15 minute la foc mic. Se adauga sare, piper si oregano dupa gust si se serveste. Este buna atat calda cat si rece.

Published by micibucatari

Ma numesc Iolanda, mama de doi copii adorabili, iar pasiunea mea este gatitul si lumea minunata a copiilor. Bucataria este locul meu de relax, singura sau impreuna cu cei mici. Gatesc cu mare drag pentru familia mea orice reteta imi atrage atentia. Imi plac retetele traditionale, dar si cele internationale, dinorice loc al lumii retete noi dar si retete mostenite de la mama si bunica. Va invit si pe voi sa gatim impreuna retete fel de fel!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.