O reteta simpla si colorata cunoscuta in intreaga lume. Este usor de facut si este potrivita dietei Dukan (faze de Croaziera, Consolidare, Stabilizare), in perioada de post si in fiecare zi. Noua ne place atat calda cat si rece, poate fi servita cu paine sau cu o portie de paste sau garnitura la friptura.
INGREDIENTE:
- 3 ardei grasi de diferite culori
- 1 ceapa mare
- 2 catei de usturoi
- 200 g de suc de rosii
- 1 lingura de ulei de masline
- sare, piper, oregano
MOD DE PREPARARE:
- Ardeii grasi se spala, se curata de cotor si seminte, apoi se taie fasii de circa 1 cm.
- Ceapa se curata, se taie julien si se undeste intr-o tigaie cu o lingura ulei de masline.
- Se adauga ardeii fasii si usturoiul tocat marunt sau dat prin presa.
- Se adauga o cana de apa si se acopera. Se lasa la fiert 15 minute.
- Se adauga sucul de rosii si se mai lasa la fiert 10-15 minute la foc mic. Se adauga sare, piper si oregano dupa gust si se serveste. Este buna atat calda cat si rece.