O prajitura delicioasa care, va asigur ca nu seamana deloc cu una de post. Este atat de aromata si combinatia de mere cu scortisoara si nuci e o placere pentru papilele gustative.
INGREDIENTE:
- 3 mere
- 200 g de zahar
- sucul de la 1 portocala
- 100 ml de ulei de floarea soarelui
- 400 g de faina alba ( eu am inlocuit 100 de g de faina cu 100 g de fulgi de ovaz)
- 10 g de praf de copt
- 100 g de nuci
- 50 g de stafide optional
- 1 lingurita de scortisoara
- un praf de sare
MOD DE PREPARARE:
- Se stoarce sucul de la portocala. Merele se spala, se scoate cotorul si se dau la robotul de bucatarie sau pe razatoare.
- Intr-un bol se pun merele, se adauga zaharul, uleiul si zeama de portcale si se amesteca bine.
- Se adauga si faina si fulgii de ovaz , praful de copt si sarea si se amesteca bine sa nu fie cocoloase.
- Aluatul devine ceva mai dens apoi se pun nucile taiate cu un cutit, sau in robot si se amesteca.
- Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si cu o spatula se niveleaza in suprafata.
- Se coace la cuptor preincalzti la 180-200°C timp de 35-40 de minute.
- Cand este gata, se scoate din cuptor si se lasa la racit complet in tava , apoi se taie.