TARTA SPIRALATA CU SPANAC SI RICOTTA

12733440_1058649030859853_6653955868594377321_n

INGREDIENTE:

pentru clatite:

pentru umplutura:

pentru crema de deasupra:

MOD DE PREPARARE:

  1. Se pregatesc mai intai clatitele: se bat ouale cu putina sare si piper. Se adauga faina, apoi iaurtul, uleiul si laptele. Se amesteca bine totul pana se obtine un amestec omogen fara cocoloase. Se incalzeste o tigaie cu putin unt si se varsa cate putina compozitie, rotind circular sa acopere toata suprafata tigaii. Se continua pana se termina toata compozitia. Marginile uscate ale clatitelor se elimina.
  2. Pentru umplutura : spanacul se fierbe cateva minute in apa cu putina sare, apoi se pune la scurs. Intr-o tigaie se pune la undit ceapa, iar cand aceasta devine aurie se adauga spanacul scurs. Se amesteca, se adauga sare, piper si se lasa pe foc pana cand spanacul elimina toata apa. Se pune apoi in robotul de bucatarie si se mixeaza putin, altfel incat sa rezultatul fin, dar nu piure.
  3. Spanacul taiat fin se amesteca apoi cu ricotta si parmezanul ras.
  4. Se umplu pe rand clatitele cu umplutura de spanac, punand compozitia pe o margine si ruland.
  5. Intr-o forma rotunda unsa cu unt sau tapetata cu hartie de copt se aseaza clatitele umplute, in forma de spirala pornind din exterior.
  6. Ouale se bat cu smantana si se adauga peste clatite. Se presara fulgi de migdale si se da la cuptor la 180 grade pentru 25-35 minute (cuptor preincalzit) pana se rumeneste . Se serveste atat calda cat si rece.

FB_IMG_1456321873363

Published by micibucatari

Ma numesc Iolanda, mama de doi copii adorabili, iar pasiunea mea este gatitul si lumea minunata a copiilor. Bucataria este locul meu de relax, singura sau impreuna cu cei mici. Gatesc cu mare drag pentru familia mea orice reteta imi atrage atentia. Imi plac retetele traditionale, dar si cele internationale, dinorice loc al lumii retete noi dar si retete mostenite de la mama si bunica. Va invit si pe voi sa gatim impreuna retete fel de fel!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.