INGREDIENTE:
- 1 kg de ficatei de pui
- 2 cepe mari
- cateva felii de paine (cam jumatate de franzela)
- 1 pahar de lapte
- 6 oua( 3 fierte si 3 oua crude)
- 1 legatura de ceapa verde
- 1 legatura de marar
- patrunjel verde
- sare
- piper
- 50 ml de ulei de floarea soarelui
- 200 ml de smantana
MOD DE PREPARARE:
- Ficateii se spala bine si se pun la prajit intr-o tigaie cu ulei si putina apa si se acopera cu un capac. Se lasa la foc mic pana se evapora toata apa si incep sa se rumeneasca.
- Ceapa se curata, spala si taie marunt.
- Cand ficateii incep sa se rumeneasca se adauga ceapa, se amesteca si se lasa inca 15 min la foc mediu sa se rumeneasca impreuna. Se ia de pe foc si se lasa sa se racoreasca.
- Painea se pune la inmuiat in lapte.
- Se da prin masina de tocat amestecul de ficatei si painea scursa bine de lapte.
- Se adauga in compozitie smantana, 3 oua , piperul, Se amesteca bine pana se omogenizeaza totul.
- Verdeata se toaca marunt si se adauga in compozitia de drob.
- Se tapeteaza o tava dreptunghiulara (daca aveti de cozonac) cu hartie de copt si se unge cu unt.
- Se toarna jumatate din compozitia de ficatei in tava pregatita mai sus, apoi se aranjeaza uniform cele 3 oua fierte si curatate de coaja.
- Se toarna restul de compozitie peste oua, se niveleaza si se da la cuptor pana se rumeneste bine, 30-40 de minute, la 200 °C
- Cand este gata, se scoate din cuptor si se lasa la racit. Se taie si se pune la frigider acoperit cu pelicula alimentara.
- Se serveste ca atare cu mustar sau cu o garnitura de legume preferate.
Pofta Buna! Sarbatori binecuvantate!