INGREDIENTE:
- 500 g cartofi noi
- 3 linguri de smantana
- 2 fire de usturoi verde
- marar proaspat
- sare si piper dupa gust
- putin parmezan
- putin ulei de floarea soarelui
- cateva fire de chives sau ceapa verde
MOD DE PREPARARE:
- Cartofii noi nu trebuie curatati. E suficient sa ii spalam foarte bine cu un buretel abraziv pe care il vom folosi doar in acest scop sau cu un cutit se rade usor suprafata. Se taie rondele cu grosimea de 1,5- 2 cm. Se stropesc cu putin ulei si se presara cu sare si piper. Se dau la cuptor pentru aproximativ 25 de minute la 180°C.
- Intre timp se pregateste sosul. Se amesteca smantana cu mararul verde si usturoiul verde taiate marunt, sare si piper dupa gust. Se toarna peste cartofii care sunt aproape gata.
- Se rade putin de parmezan deasupra si se lasa totul la cuptor pentru alte 10 minute. Servim imediat cu cateva fire de chives sau ceapa verde proaspat taiate deasupra.