Ieri am avut o pofta mare de ficatei si cum nu mai facusem de multa vreme am luat vreo 2 confectii, asa ca sa ma satur. Si au avut succes cu toti din familie!
INGREDIENTE:
- 500 g de ficatei de pui
- 40-50ml de vin alb
- 3 linguri de ulei de floarea soarelui
- 4-5 catei de usturoi
- Sare
- Piper
- Cimbru
MOD DE PREPARARE:
- Ficateii se spala bine si se scurg in strecuratoare.
- Intr-o tigaie se pune la incalzit uleiul, se adauga ficateii si se intorc de pe o parte pe alta pana se albesc.
- Se lasa circa 5 minute, la foc mediu, apoi se adauga vinul, sarea, piperul si cimbrul. Se acopera si se fierbe pana cand scade sosul.
- Se ia de pe foc si se adauga usturoiul pisat fin, se amesteca usor. Se lasa sa se patrunda totul si sa se imbie aromele.
- Se servesc cu mamaliga calda si daca va doriti muraturi.