Voiam sa incerc de multa vreme reteta asta, mai ales pentru cei mici ca sa le dau la gustarea de la scoala. Voiam niste bulci care sa ramana pufoase si moi si cred ca reteta asta pe langa faptul ca e foarte aromata e si tare gustoasa.
INGREDIENTE:
- 300 ml lapte caldut
- 10 g de zahar
- 1 plic de drojdie uscata (7g)
- 600 g de faina
- 10 g de sare
- 40 g de unt topit
- unt rece de la frigider
MOD DE PREPARARE:
- Se incalzeste laptele, apoi se amesteca cu zaharul si drojdia uscata. Se lasa la odihniti timp de 10 minute.
- Intr-un vas se pune faina amestecata cu sarea apoi se varsa laptele cu drojdia, iar in final untul topit.
- Se framanta bine totul pana se obtine un aluat omogen. Se acopera si se lasa la crescut timp de 1 ora.
- Dupa ce a crescut se imparte in 9 parti egale. Se formeaza bulci rotunde care se pun la crescut 20 minute in tava tapetata cu hartie de copt.
- Intre timp se incalzeste cuptorul la 190 °C.
- Se pudreaza bulcile cu putina faina, apoi se cresteaza la suprafata. In crestatura se pune cate o felie de unt rece.
- Se coc timp de 25 de minute pana cand sunt gata si frumos rumenite.
- Se lasa la racit si se servesc dupa plac.