SIROP DE CATINA CU MIERE

Catina denumita si „Ginsengul romanesc” este nelipsita la noi in bucatarie in fiecare an. Are un continut bogat de antioxidanti si vitamine, in special vitamina C.

Am simtit beneficiile ei si bunica ne-o procura mereu cand vine perioada toamnei.

Nu zic ca dupa acest tratament anual, copiii n-au mai racit niciodata, dar sunt convinsa ca aceasta planta miraculoasa i-au ajutat si pe ei, dar si pe noi, cei mari, sa trecem mult mai usor peste sezoanele reci .

Ingrediente 

  • 500 g cătină
  • 500 g miere de albine

Mod de preparare 

  1. Se curăta catina, alegand doar bobitele întregi si sanatoase si se spala sub jet de apa.
  2. Se pune catina în storcatorul de fructe, blender sau robot de bucatarie si se mixeaza pana cand se obtine o pasta.
  3. Puneti pasta de catina într-o sita sau un tifon curat si se stoarce pana iese tot sucul de catina.
  4. Se amesteca sucul obtinut cu miere de albine. Se omogenizeaza si se toarna siropul în sticle cu capac etans sau borcanele.
  5. Se păstreaza siropul de cătină cu miere la frigider.
  6. Se consumă dimineața, ca atare sau diluat într-un pahar cu apă.

Siropul de catina se pastrează la frigider, pentru că fermenteaza foarte repede. Acest sirop nu se pastreaza pana in primavara, ci se consuma cat mai repede, în noiembrie-decembrie.

Daca cumparati mai multa catina si nu o faceti imediat o puteti pastra  la congelator, apoi la nevoie o decongelati și faceti sirop de catina proaspat.

Dupa ce stoarceti bobitele de catina, nu aruncati cojile si semintele. Le puteti intinde pe un servetel si le puneti la uscat acoperite ca sa nu se aseze praful. Dupa uscare le puteti folosi la prepararea ceaiului impreuna cu musetel, tei, menta. Va da un gust bun, putin acrisor ceaiului.

Published by micibucatari

Ma numesc Iolanda, mama de doi copii adorabili, iar pasiunea mea este gatitul si lumea minunata a copiilor. Bucataria este locul meu de relax, singura sau impreuna cu cei mici. Gatesc cu mare drag pentru familia mea orice reteta imi atrage atentia. Imi plac retetele traditionale, dar si cele internationale, dinorice loc al lumii retete noi dar si retete mostenite de la mama si bunica. Va invit si pe voi sa gatim impreuna retete fel de fel!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.