Daca tot avem saptamana plina si suntem mereu pe fuga , trebuie sa ai mereu ceva de rontzait in geanta sau in ghiozdan. Astazi am reusit sa fac niste crackers super crocanti cu seminte de tot felul si sunt nemaipomeniti de buni si mai ales sanatosi.
Trebuie neaparat sa ii incercati. Sunt perfecti cand ai chef de rontzait ceva si mai ales sunt foarte simpli, nu contin praf de copt , ci doar cateva ingrediente pe care sigur le aveti in camara.
INGREDIENTE:
- 50 g seminte de dovleac
- 50 g seminte de in
- 50 g de susan
- 50 g de seminte de floarea soarelui
- 50 g de fulgi de ovaz
- 150 g de faina (de care va place integrala, de orez, alba)
- 140 ml de apa
- 50 ml de ulei de masline extravirgin
- sare
MOD DE PREPARARE:
- Intr-un vas se pun toate ingredientele uscate: semintele de toate tipurile ( folositi ce seminte doriti important e ca semintele sa fie in total 200 g) , fulgii de ovaz, faina si sarea. Se amesteca.
- Uleiul se amesteca impreuna cu apa, apoi se varsa peste seminte.
- Se amesteca bine totul pana se obtine un aluat omogen, umed, usor lipicios.
- Se imparte compozitia in doua . Se ia o parte din aluat si se pune pe o hartie de copt. Se acopera cu o alta foaie de copt si cu ajutorul unui melesteu se intinde pana devine o foaie subtire. Cu cat e mai subtire cu atat crackerii vor iesi mai crocanti.
- Se inlatura foaia de copt de deasupra si cu ajutorul unui cutit rotitor se taie patrate. Se presara cu putin ulei de masline extravirgin sau dupa preferinta cu oregan, cimbru, rozmarin.
- Se pune in tava de copt (cu tot cu hartie)si se coc in cuptorul preincalzit la 180°C , timp de 20 minute.
- Se scot se lasa la racit. Apoi se separa unul de altul si se servesc. Se pastreaza in pungi de hartie….daca va mai raman.