Acest musli crocant este delicios si noi il mancam cu iaurt grecesc sau mai bun cu kefir facut in casa de noi.
Se poate folosi ce tip de cereale doriti noua ne place cu fulgi de ovaz, iar ca fructe puteti pune goji, afine sau stafide. Important este sa mentineti cantitatile de mai jos.
INGREDIENTE:
- 250 g de fulgi de ovaz
- 80 g de seminte, nuci, alune (eu am pus seminte de susan, dovleac si alune, nuci, migdale, stafide)
- 7 curmale
- 80 ml de apa
MOD DE PREPARARE:
- Se mixeaza semintele, nucile si stafidele cu robotul de bucatarie pana se maruntesc toate, dar nu foarte mult.
- Intr-un vas se amesteca fulgii de ovaz cu mixul de seminte si stafide maruntite in precedenta.
- Se iau 7 curmale si se mixeaza cu 80 ml de apa pana devine o pasta fina.
- Se varsa apoi pasta de curmale peste amestecul de ovaz si seminte si se omogenizeaza bine.
- Se pune compozitia in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt si se intinde bine pe toata suprafata ei.
- Se da la cuptor la 180°C , cu ventola ,timp de 30 de minute, amestecand din cand in cand ,sa nu se arda.
- Se lasa apoi la racit si se mananca apoi cu iaurt grecesc sau kefir. Cu cat se raceste mai mult cu atat devine mai crocant.
- Se pastreaza in borcan de sticla si se serveste cand va vine pofta 🙂