Este o reteta usoara, lejera si putin acrisoara. Este lejera asa ca sa nu va fie frica ca ingrasa. Eu ori de cate ori imi ramane carne fiarta si nu stiu ce sa fac repede, salata ne salveaza mereu. Sunt putine ingrediente care le am mereu in camara si cred ca este la indemana oricui.
O seara minunata!
INGREDIENTE :
- 1 piept de pui
- 1 cutie mica de porumb (circa 5 linguri)
- 3 castraveciori murati
- 1 morcov
- 2 linguri ulei masline
- 3 linguri suc de lamaie
- sare, piper
MOD DE PREPARARE:
- Pieptul de pui se pune la fiert in apa fierbinte cu sare. Se fierbe la foc mic circa. 30-40 minute. Se scoate si se lasa la racit. Se taie apoi fasii si se pune intr-un castron.
- Castraveciorii se taie cubulete mici (ca si la salata de boeuf) si se lasa putin la scurs. Apoi se adauga peste carnea de pui.
- Se da pe razatoarea mare morcovul.
- Se sareaza si se pipereaza salata dupa gust si se amesteca usor. Gustati sa fie bine condimentata , eventual mai adaugati suc de lamaie.
- Se amesteca intr-un recipient uleiul cu sucul de lamaie si cand devine ca o emulsie se toarna peste salata. Se amesteca bine totul si se serveste rece.