Aceste lipii sunt extraordinar de gustoase, se fac foarte rapid si toata lumea va fi multumita, cu siguranta.
Reteta de lipii in tigaie este perfecta pentru shaorma sau pentru orice alt preparat unde aveti nevoie de lipii. Noi le folosim foarte des si cum nu aveam in casa si copiii doreau in acel moment am incercat reteta urmatoare de care pot spune ca am fost foarte multumita.
Aluatul de lipii a iesit moale, elastic si usor de modelat si cu cat intindeti mai mult cu atat va face mai multe bule cand le coaceti. Eu reteta am facu-o cu lapte cald, dar daca tineti post inlocuiti cu apa calda. Pentru a le mentine moi sa nu se usuce se acopera cu folie alimentara.
INGREDIENTE:
- 250 ml lapte cald
- 80 ml de ulei de masline extravirgin sau de floarea soarelui
- 500 g de faina alba
- 2 lingurite de praf de copt normal- NEVANILAT
- 10 g sare fina
MOD DE PREPARARE:
- Intr-un vas se pune faina , praful de copt si sarea si se amesteca.
- Se face o adancitura in mijloc si se varsa putin cate putin laptele cald impreuna cu uleiul de masline.
- Se framanta pana se obtine un aluat elastic, usor de modelat. Se imparte apoi aluatul in parti egale.
- Se intinde fiecare bila pe masa tapetata cu faina, cat de subtire puteti. Pentru a da o forma rotunda eu folosesc o farfurie intinsa de acelasi diametru ca al tigaii.
- Se pune la incalzit o tigaie, iar cand e destul de calda se pune prima lipie. Cand pe suprafata incep sa se formeze bule se intoarce pe cealalta parte. Se coace la foc moderat, iar cand e gata se pune pe o farfurie si se acopera.
- Se coc la fel toate celelalte lipii si se servesc dupa preferinta.