Migdalele caramelizate sunt foarte usor de facut si le pot face chiar si cei mai nepriceputi in bucatarie.
De obicei evitam zaharul pe cat putem , dar cand este o sarbatoare sau in targ cand vezi tarabele cu dulciuri fel de fel, mai facem exceptie. Aceste migdale caramelizate ne fac cu ochiul ori de cate ori le intalnim in calea noastra. În spatele învelisului crocant, sta un sambure de migdala, gata sa se predea poftei tale de dulce. Învelite într-o coaja generoasa de caramel, migdalele sunt sanatoase și satioase.
INGREDIENTE:
- 250 g migdale in coaja nesarate
- 200 g zahar
- 30 ml miere sau sirop de artar
- 1 lingura de suc de lamaie
MOD DE PREPARARE:
- Se incalzeste cuptorul la 200°C. Migdalele se pun intr-o tava si se dau la cuptor pentru 5 minute,
- Intre timp intr-un vas se pune zaharul, 30 ml de miere si o lingura de suc de lamaie (ajuta sa nu se cristalizeze zaharul). Se amesteca continuu, la foc mediu, pana se formeaza caramelul (trebuie sa obtineti o culoare frumoasa aurie)
- Se varsa migdalele prajite peste zaharul topit, amestecand pana se acopera frumos toate cu caramel.
- Se unge o foaie de hartie de copt cu ulei de floarea soarelui , apoi se varsa migdalele caramelizate.
- Se unge lama unui cutit cu ulei si se intinde uniform pana se aplatizeaza . Se lasa la racit si se rontaie cu pofta .