Nu va spun ce greu se gasesc oua cu coaja alba ca sa le pot colora frumos de Pasti! Si am descoperit un mod de a le albi chiar si daca avem doar cu coaja maro, cateodata sunt atata de inchise ca mai bine nu le vopsesti.
Va dau si voua reteta ca nu se stie niciodata. VA pup 🙂
INGREDIENTE:
- ou
- 1 lingurita de sare
- 50 ml de otet alimentar
MOD DE PREPARARE:
- Se pun oul intr-un vas cu apa rece, cat sa-l acopere. Se adauga in apa 1 lingurita sare si 50 ml otet.
- Se lasa sa fiarba 5 minute ,
- Veti observa ca stratul maro incepe sa se desprinda. Dupa ce a fiert, se scoate oul si cu un burete abraziv se spala. Nu trebuie sa apasati tare. si veti vedea diferenta. Pelicula maro se desprinde si ouale ca prin minune devin mai albe. Daca fierbeti multe oua mariti cantitatea de sare si otet.
Imi pare rau ca nu am reusit sa fac sa se vada bine, dar va garantez ca se vede diferenta. Incercati si voi 🙂