ALBIREA COAJEI DE OU

Nu va spun ce greu se gasesc oua cu coaja alba ca sa le pot colora frumos de Pasti! Si am descoperit un mod de a le albi chiar si daca avem doar cu coaja maro, cateodata sunt atata de inchise ca mai bine nu le vopsesti.

Va dau si voua reteta ca nu se stie niciodata. VA pup 🙂

INGREDIENTE:

MOD DE PREPARARE:

  1. Se pun oul intr-un vas cu apa rece, cat sa-l acopere. Se adauga in apa 1 lingurita sare si 50 ml otet.
  2. Se lasa sa fiarba 5 minute ,
  3. Veti observa ca stratul maro incepe sa se desprinda. Dupa ce a fiert, se scoate oul si cu un burete abraziv se spala. Nu trebuie sa apasati tare. si veti vedea diferenta. Pelicula maro se desprinde si ouale ca prin minune devin mai albe. Daca fierbeti multe oua mariti cantitatea de sare si otet.

Imi pare rau ca nu am reusit sa fac sa se vada bine, dar va garantez ca se vede diferenta. Incercati si voi 🙂

Published by micibucatari

Ma numesc Iolanda, mama de doi copii adorabili, iar pasiunea mea este gatitul si lumea minunata a copiilor. Bucataria este locul meu de relax, singura sau impreuna cu cei mici. Gatesc cu mare drag pentru familia mea orice reteta imi atrage atentia. Imi plac retetele traditionale, dar si cele internationale, dinorice loc al lumii retete noi dar si retete mostenite de la mama si bunica. Va invit si pe voi sa gatim impreuna retete fel de fel!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.