SALATA DE OREZ CU LEURDA SI PORUMB DULCE

MOD DE PREPARARE:

  1. Se pune orezul la fiert în apă cu sare urmând indicațiile de pe ambalaj.
  2. Între timp se pune la sotat apio, ceapa si mazarea boabe intr-o tigaie cu un cubulet de unt si se acopera.
  3. Leurda se spala si se taie marunt, iar porumbul se scurge de apa din cutie.
  4. Intr-un bol se adauga adăuga leurda, legumele trase in tigaie, porumbul, iar la final orezul fiert, scurs si racit. Se adauga sare roz de Himalaya si ulei de masline.


Este o salată ideală pentru o cină ușoară și nu necesită putin timp de preparare.
Pentru realizarea acestui preparat, orezul nu trebuie să fie lipicios, deci dacă alegeți un alt tip de orez, spălați-l înainte de a-l fierbe pentru a elimina amidonul în exces. Eu am folosit orezul specific pentru salate care ramane destul de dur si nu se lipeste.
Orezul va fi mai gustos dacă îl fierbeți într-un vas cu capac. pentru ca aburul îi va menține umiditatea.

Published by micibucatari

Ma numesc Iolanda, mama de doi copii adorabili, iar pasiunea mea este gatitul si lumea minunata a copiilor. Bucataria este locul meu de relax, singura sau impreuna cu cei mici. Gatesc cu mare drag pentru familia mea orice reteta imi atrage atentia. Imi plac retetele traditionale, dar si cele internationale, dinorice loc al lumii retete noi dar si retete mostenite de la mama si bunica. Va invit si pe voi sa gatim impreuna retete fel de fel!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.