- 300 g orez pentru salate
- 150 g porumb dulce
- 100 g mazăre boabe tanara
- leurdă
- o tulpina de apio
- ceapa rosie
- un cub de unt (daca tineti post inlocuiti cu ulei de masline)
- ulei de măsline
- sare roz de Himalaya
MOD DE PREPARARE:
- Se pune orezul la fiert în apă cu sare urmând indicațiile de pe ambalaj.
- Între timp se pune la sotat apio, ceapa si mazarea boabe intr-o tigaie cu un cubulet de unt si se acopera.
- Leurda se spala si se taie marunt, iar porumbul se scurge de apa din cutie.
- Intr-un bol se adauga adăuga leurda, legumele trase in tigaie, porumbul, iar la final orezul fiert, scurs si racit. Se adauga sare roz de Himalaya si ulei de masline.
Este o salată ideală pentru o cină ușoară și nu necesită putin timp de preparare.
Pentru realizarea acestui preparat, orezul nu trebuie să fie lipicios, deci dacă alegeți un alt tip de orez, spălați-l înainte de a-l fierbe pentru a elimina amidonul în exces. Eu am folosit orezul specific pentru salate care ramane destul de dur si nu se lipeste.
Orezul va fi mai gustos dacă îl fierbeți într-un vas cu capac. pentru ca aburul îi va menține umiditatea.