Oicat de multe as face, chiftelutele aromate de dovlecei se termina cat ai clipi. Sunt o mancare lejera ce pot fi servite ca aperitiv, dar si ca fel principal alaturi de o portie de cartofi si salata. Sunt extrem de gustoase si cei mici le adora.
INGREDIENTE:
- 3 dovlecei
- 1 ceapă
- 2 ouă
- 2 căţei de usturoi
- 75 g făină
- 2 linguri lapte
- marar tocat
- pătrunjel tocat
- ulei pentru prăjit
- sare
- piper
MOD DE PREPARARE:
- Dovleceii se spala bine, se elimina extremitatile si se dau pe razatoarea mare. Se sareaza si se lasa 10-15 minute sa elimine apa in ecces, apoi se scurg bine.
- Ouale se bat cu 2 linguri de lapte, apoi se adauga faina. Se amesteca bine, sa nu se formeze cocoloase.
- Ceapa se taie marunt, usturoiul se piseaza fin si se adauga in ouale batute impreuna cu verdeata tocata si dovleceii scursi. Se presara sare si piper dupa gust.
- Intr-o tigaie cu ulei incins se pun cu o lingura cantitati mici din compozitia de mai sus si se prajesc pana devin aurii. Se scot pe un servetel ca sa lase uleiul in exces si se servesc cu salata.