CHIFTELUTE AROMATE DE DOVLECEI

Oicat de multe as face, chiftelutele aromate de dovlecei se termina cat ai clipi. Sunt o mancare lejera ce pot fi servite ca aperitiv, dar si ca fel principal alaturi de o portie de cartofi si salata. Sunt extrem de gustoase si cei mici le adora.

INGREDIENTE:

  • 3 dovlecei
  • 1 ceapă
  • 2 ouă
  • 2 căţei de usturoi
  • 75 g făină
  • 2 linguri lapte
  • marar tocat
  • pătrunjel tocat
  • ulei pentru prăjit
  • sare
  • piper

MOD DE PREPARARE:

  1. Dovleceii se spala bine, se elimina extremitatile si se dau pe razatoarea mare. Se sareaza si se lasa 10-15 minute sa elimine apa in ecces, apoi se scurg bine.
  2. Ouale se bat cu 2 linguri de lapte, apoi se adauga faina. Se amesteca bine, sa nu se formeze cocoloase.
  3. Ceapa se taie marunt, usturoiul se piseaza fin si se adauga in ouale batute impreuna cu verdeata tocata si dovleceii scursi. Se presara sare si piper dupa gust.
  4. Intr-o tigaie cu ulei incins se pun cu o lingura cantitati mici din compozitia de mai sus si se prajesc pana devin aurii. Se scot pe un servetel ca sa lase uleiul in exces si se servesc cu salata.

chiftelute dovlecei

Previous Entries PROFITEROL Next Entries TORT 'TABLA DE SAH'

Lasă un răspuns