PROFITEROL

 

Suntem in perioada poftelor si cum aici nu se compara profiterolul cu cel pe care il mancam cand eram copii, ne-am apucat de treaba si a iesit un profiterol super delicios. Cu crema de mai jos am umplut circa 18 choux-uri, iar restul le-am folosit la aperitive.

profiterol

 

INGREDIENTE:

– pentru choux-uri:

  • 100 ml ulei
  • 200 ml apa
  • 200 gr faina
  • 4 oua
  • sare

– pentru crema de vanilie:

  • 2 oua
  • 113 gr zahar
  • 63 gr faina
  • 325 ml lapte
  • 25 gr unt
  • vanilina sau esenta de vanilie

-topping de ciocolata sau ciocolata topita la bain-marie pentru ornat

– inghetata

-frisca

MOD DE PREPARARE:

  1. Mai intai se prepara aluatul pentru choux-uri astfel: intr-un vas se pune la fiert apa impreuna cu uleiul si sarea, iar cand clocoteste se adauga intreaga cantitate de faina. Se amesteca cu o paleta repede pentru a incorpora intreaga cantitate de faina, pana ce aluatul se desprinde usor de peretii vasului. Se lasa la racit. Se adauga pe rand ouale, amestecand bine dupa fiecare. Cu  ajutorul posului se formeaza choux-urile si se coc primele 13 minute la putere mare (180°C), iar 7 minute la putere medie ( 120°C), fara a deschide cuptorul in primele 10-15 minute. Sunt gata cand sunt usoare atunci cand le ridicati, iar coaja este uscata.
  2. Pentru prepararea cremei: se amesteca ouale cu zaharul, se adauga faina si 75 ml de lapte. Restul de lapte se pune la incalzit, apoi se varsa putin cate putin in compozitia de oua cu zahar. Se adauga untul topit si se aromatizeaza cu vanilia. Se lasa la racit, apoi se umplu choux-urile cu crema cu ajutorul posului.
  3. Se compune profiterolul: se fac cateva floricele de frisca, peste care se aseaza 2-3 choux-uri umplute cu crema, deasupra bilute de inghetata asortata si un alt choux cu crema. Se decoreaza cu frisca si sos de ciocolata.

profiterol1

Previous Entries RULOURI DE SOMON CU OREZ SI TON Next Entries CHIFTELUTE AROMATE DE DOVLECEI

Lasă un răspuns