INGREDIENTE:
- 250 g tagliatelle
- 100 g de somon afumat
- 200 g de smantana de gatit
- unt cat o nuca
- parmezan ras
- patrunjel
- ceapa
MOD DE PREPARARE:
- Se pune la fiert pastele în apă cu sare conform instrucţiunilor de pe pachet.
- Se curata şi se toaca ceapa mărunt (daca nu vreti cu ceapa sariti acest pasaj). Se spala şi se toaca pătrunjelul. Somonul se taie fasii.
- Intr-o tigaie se topeste untul si se pune ceapa impreuna cu jumatate di somonul afumat.
- Se adauga smântâna. Se presara sare si piper dupa gust.
- Cand pastele sunt fierte se scurg si se pun peste sosul preparat anterior.
- Se completeaza cu restul de somon ramas si parmezan ras. Daca devin prea uscate se mai adauga putin din apa in care au fiert pastele.
- Se servesc calde cu patrunjel tocat deasupra.