INGREDIENTE:
- 500 g ciuperci pleurotus
- 2,5 litri apa
- 2 ardei sau gogosari rosii
- 3 morcovi
- 1 radacina de patrunjel
- 1/2 telina radacina
- 2 cepe
- 100 ml de ulei
- 800 g. smantana
- 1 capatana usturoi
- otet dupa gust
- sare, piper
- ardei iute (optional)
MOD DE PREPARARE:
Se spala, se curata legumele si se pun la fiert cu apa, sarea si ulei. Se acopera si se lasa la fiert, la foc mic, timp de 30 de minute.
Dupa ce legumele au fiert, se scot, se blenduiesc si se adauga din nou in oala cu supa.
Ciupercile pleurotus se curata de extremitatile lemnoase si se taie fasii. Se adauga in oala , se acopera si se fierb timp de 20-25 de minute.
Smantana se amesteca impreuna cu 2-3 polonice de ciorba si se adauga treptat in oala (in felul acesta nu veti avea surpriza ca sa se taie compozitia). Se da un clocot, apoi se adauga otet dupa gust si daca mai trebuie sare si piper.
Se ia oala de pe foc si se pune usturoiul trecut prin presa.
Se serveste cu patrunjel tocat deasupra si ardei iute.