Ador bucataria asiatica!E plina de rețete sănătoase, cu ingrediente simple și mai ales sunt rapid de preparat.
Începând de azi voi publica rețetele noastre, pe care le facem des și pe care copiii le adora.
INGREDIENTE:
- 350 g de carne de vita sua vitel
- 5 linguri de sos de soia
- piper
- 2 linguri de amidon de porumb
- 2 linguri de ulei de floarea soarelui
- 1-2 ardei gras verde
- 1 ceapa mare sau 2 mici
- 2 catei de usturoi
- sare
MOD DE PREPARARE:
- Carnea de vita se taie in fasii de circa 2 cm.
- Sosul de soia se amesteca cu uleiul de floarea soarelui, amidonul de porumb și piperul.
- Se adauga fasiile de vita, se amesteca si se lasa la marinat cel putin 2 ore. Cu cat sta mai mult cu atât carnea se frăgezește și isi trage toate aromele.
- Intre timp ceapa si ardeiul gras se spală, se curata si se taie fasii. Usturoiul se toaca mărunt și el.
- Se pune ulei in wok-ul infierbantat si se prajesc bucatile de carne la foc mare pentru cateva minute, până ce capătă o frumoasa culoare aurie.
- Se scoate carnea deoparte și în același wok se căleste usturoiul tocat, timp de câteva secunde. Se adaugă apoi ceapa și ardeiul și se lasă la călit pana sunt gata(mie îmi plac putin crocante, nu foarte călite)
- Se pune inapoi in wok carnea peste legume si se amesteca.
- Se orneaza cu ceapa verde si cu seminte de susan. Se serveste cald,alături de o porție de orez cald.