VITA CU ARDEI GRAS SI CEAPA IN STIL CHINEZESC

Ador bucataria asiatica!E plina de rețete sănătoase, cu ingrediente simple și mai ales sunt rapid de preparat.

Începând de azi voi publica rețetele noastre, pe care le facem des și pe care copiii le adora.

INGREDIENTE:

MOD DE PREPARARE:

  1. Carnea de vita se taie in fasii de circa 2 cm.
  2. Sosul de soia se amesteca cu uleiul de floarea soarelui, amidonul de porumb și piperul.
  3. Se adauga fasiile de vita, se amesteca si se lasa la marinat cel putin 2 ore. Cu cat sta mai mult cu atât carnea se frăgezește și isi trage toate aromele.
  4. Intre timp ceapa si ardeiul gras se spală, se curata si se taie fasii. Usturoiul se toaca mărunt și el.
  5. Se pune ulei in wok-ul infierbantat si se prajesc bucatile de carne la foc mare pentru  cateva minute, până ce capătă o frumoasa culoare aurie.
  6. Se scoate carnea deoparte și în același wok se căleste usturoiul tocat, timp de câteva secunde. Se adaugă apoi ceapa și ardeiul și se lasă la călit pana sunt gata(mie îmi plac putin crocante, nu foarte călite)
  7. Se pune inapoi in wok carnea peste legume si se amesteca.
  8. Se orneaza cu ceapa verde si cu seminte de susan. Se serveste cald,alături de o porție de orez cald.

vita cu ceapa și ardei gras în stil chinezesc

Published by micibucatari

Ma numesc Iolanda, mama de doi copii adorabili, iar pasiunea mea este gatitul si lumea minunata a copiilor. Bucataria este locul meu de relax, singura sau impreuna cu cei mici. Gatesc cu mare drag pentru familia mea orice reteta imi atrage atentia. Imi plac retetele traditionale, dar si cele internationale, dinorice loc al lumii retete noi dar si retete mostenite de la mama si bunica. Va invit si pe voi sa gatim impreuna retete fel de fel!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.