Maioneza gata intr-un minut, chiar nu credeam, dar sa stiti ca e adevarat. M-a salvat când aveam nevoie și nu aveam timp mult la dispoziție sa fac sau sa merg sa o cumpăr. Eu făceam mereu rețeta clasica și dacă nu eram atenta s-a întâmplat sa mi se taie si atunci necaz.
După cum va spuneam este de ajuns sa aveti un mixer vertical si maioneza este gata. Daca vreti sa obtineți o maioneza pasteurizată, se incalzeste uleiul la 80 de grade și se varsa deasupra.
Urmati pasii in ordine (ou-ulei-suc de lamaie-sare) si nu veti mai avea probleme ca se va taia maioneza. Daca faceti vara, cand e foarte cald, va sfatuiesc sa puneti parte de metal al mixerului in frigider , cu 1 ora inainte de a face maioneza.
Maioneza într-un minut este foarte simplu de făcut și poate fi folosita în diferite rețete.
INGREDIENTE:
- 1 ou
- 160 ml de ulei de floarea soarelui
- 15ml de suc de lamaie
- 1 varf de sare
MOD DE PREPARARE :
- Se pune in paharul inalt oul, deasupra se varsa uleiul, apoi sucul de lamaie si la sfarsit sarea. Introduceti mixerul pana atinge fundul paharului, apoi porniti mixerul la viteza maxima timp de 8 secunde. Va incepe sa devina o compozitie densa si sa se albeasca.
- Incepeti sa faceti miscari verticale de sus in jos pana se formeaza maioneza densa ca cea pe care o cumparati.
- Cand e gata se pune intr-un vas, se acopera si se da la frigider pana in momentul folosirii.