Grisinele spaniole pe care le-am făcut azi sunt crocante și bune în orice moment al zilei. Copiii le adora având semințe și se prepara foarte ușor încât poate încerca oricine sa le facă.
INGREDIENTE:
- 150 g de faina
- 150 g de apa
- 50 g de seminte de floarea soarelui plus alte linguri separat
- Jumatate de linguriță de drojdie uscata
- Jumatate de linguriță de sare
- 30 g de ulei de măsline extravirgin
- 1 lingurita de zahar
MOD DE PREPARARE:
- Intr-un bol de pune faina, zaharul și drojdia uscata.
- Se adauga uleiul de măsline și apa și se amesteca pana se obține un aluat omogen. Se vărsa 50 g de semințe de floarea soarelui, se amesteca ,apoi se acoperă și se lasă la crescut timp de o ora și jumatate.
- Se pune tot aluatul într-un poș de patiserie și se taie la capăt, astfel încât sa se obțină o deschizătura de 1 cm circa.
- In tava tapetata cu hârtie de copt de pune câte putin din aluat , apăsând ușor și obținând astfel grisine de circa 15 cm. Lăsați distanta între ele, apoi presărați suprafață lor cu semințe de floarea soarelui ținute deoparte.
- Se pun la copt, in cuptorul preîncălzit la 180°C pana ce devin rumene și crocante.