O reteta pe care o faceti in 5 minute. Ca unitate de măsură se folosește cutia de mascarpone de 250 g cu care se măsoară cantitatea de zahar și faina.
INGREDIENTE:
- 4 oua
- o cutie de 250 g mascarpone
- zahăr (o cutie aproape plina)
- un sfert de cutie de ulei de floarea soarelui
- faina (o cutie plina vârf)
- un plic de praf de copt
- zahar vanilat
- dropsuri de ciocolata
MOD DE PREPARARE:
- Intr-un vas de rup cele 4 oua și se pune cutia de mascarpone.
- Cu aceeași cutie de la mascarpone se măsoară zaharul (se umple cutia circa 3/4 cu zahăr) și se pune peste oua și mascarpone. Se pune și uleiul de floarea soarelui (cam un sfert de cutie) apoi cu ajutorul mixerului se amesteca toate Ingredientele pana se obține o crema.
- Se masoara apoi faina (se umple cutia de la mascarpone cu vârf)și se vărsa peste crema de mascarpone.
- Se adauga plicul de praf de copt și se mixează apoi totul pana se obține o compoziție omogena.
- In compozitia obtinuta de pun circa 30-40 dropsuri de ciocolata și apoi se umplu formele de brioșe circa 3/4 (nu se umplu pana sus căci altfel în cuptor risca sa iasă din forme ). Se presară câteva dropsuri și deasupra pentru un aspect mai frumos.
- Se pun briosele la cuptor la 180°C (cuptorul preîncălzit) timp de 20-25 minute.
- Se face proba scobitorii și dacă aceasta iese uscata înseamnă ca sunt gata.