Nu pot sa trec pe langa creveti fara sa-i iau cu mine acasă. Așa îmi fac cu ochiul și mereu găsesc câte o rețeta noua pe care o fac rapid acasă și copiii mănâncă cu pofta.
Rețeta pe care v-o prezint e extrem de simpla și e extrem de nutritivă. O sa-mi dați dreptate dacă o veți face
INGREDIENTE (pentru 4 persoane):
- 300 g orez
- 200 g creveți decorticati
- 2 pumni de mazăre baby congelata
- 2 oua
- amidon de porumb
- 1 lingura de oțet de orez
- o ceapa verde
- ulei de susan sau floarea soarelui
- sare
- piper
MOD DE PREPARARE:
- Intr-o oala cu apa și sare se pune la fiert orezul, respectând timpul scris pe ambalaj. Se scurge și se lasă la răcit.
- Crevetii decorticati se decongeleaza si se marineaza cu sare, piper, ulei de floarea soarelui 2-3 linguri și 1-2 linguri de amidon de porumb.
- Intr-un vas se bat cele 2 oua cu putina sare și piper.
- Se incalzeste putin ulei de susan (sau floarea soarelui) într-un wok și turnam ouăle bătute , amestecând mereu cu o spatula pana obținem bucatele mici de omleta. O scoatem pe o farfurie și o lăsăm pana pregătim celelalte ingrediente.
- În același wok se călesc creveții pana capătă o frumoasa culoare roz (doar câteva secunde căci altfel devin tari ), apoi se adaugă și mazărea baby.
- Peste creveti se adauga omleta și se amesteca totul.
- Se pune apoi orezul racit și se amesteca totul pana se încorporează toate ingredientele, potrivind de sare și piper dacă este cazul.
- Se adaugă și lingura de oțet de orez, iar la sfârșit ceapa verde tăiată bucăți mici.
- Se serveste in boluri mici ca fel principal ,fiind o mâncare completa din punct de vedere nutritiv.