TORT CU DOUA CREME

Pentru iubitorii de creme, astazi va propun o reteta de tort in doua culori, foarte bun!! Nu va ramane decat sa-l incercati si voi si sa-mi spuneti daca v-a placut…eu cu atatea dulciuri nu mai reusesc sa ma pregatesc de sezonul cald- proba costumului.Trebuie neaparat sa fac o categorie cu retete dietetice, ca sa nu renuntam la placerea de a gusta ceva dulce si sa fim si in forma….nu?

INGREDIENTE:

  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • 300 g faina
  • 150 ml lapte
  • 100 ml ulei de porumb
  • 1 plic de vanilina
  • 1 plic de praf de copt

Pentru crema:

  • 4 galbenusuri
  • 1/2 l lapte
  • 1 lamaie
  • 150 g zahar
  • vanilina
  • 50 g faina
  • 2 linguri de cacao amara

MOD DE PREPARARE:

1. Se pregateste CREMA DE VANILIE astfel: se bat bine galbenusurile cu zaharul pana se obtine un amestec cremos si omogen. Se adauga faina, trecuta prin sita si se amesteca bine pana se obtine o compozitia uniforma, fara cocoloase. Se rade coaja de lamaie , apoi se varsa putin cate putin  laptele rece si vanilina, amestecand continuu.

Se pune crema la foc iute, iar cand incepe sa fiarba se da focul la mic si se amesteca continuu pana crema devine densa.

Se lasa la racit, apoi se imparte in doua , jumatate din crema se lasa alba, iar in cealalta jumatate se adauga cacao si se amesteca bine.

2. Se pregateste TORTUL astfel: se bat ouale cu zaharul, un varf de sare, uleiul si laptele. Se trece prin sita faina si praful de copt si se adauga in ouale cu zahar, amestecand bine.

Se pune compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina, deasupra se pun cele doua creme cu o lingura , intercalandu-le intre  ele si cu ajutorul unei scobitori creati ca o spirala. Se da la cuptorul incalzit la 180° C pentru 40 de minute.

Se lasa la racit si se presara cu zahar pudra.

Imagine

Previous Entries FOUR FRUIT CAKE- Tarta cu patru fructe Next Entries INGHETATA PRAJITA

Lasă un răspuns