FOUR FRUIT CAKE- Tarta cu patru fructe

Fiind o zi plina de soare, m-am gandit ca ar fi un moment potrivit sa fac un desert plin de fructe, mai ales ca in aceasta perioada se gasesc din plin. Zis si facut, avand un pic de timp liber, cat Andrea doarme ( ca doar asa reusesc sa pregatesc ceva ) am facut aceasta tarta pe care v-o propun cu mult drag, atat voua cat si micutilor vostri.

Imagine

Timp de pregatire:

10 minute

40 minute coacere

INGREDIENTE:

260 gr de faina
2 oua
90 gr unt topit
250 gr de branza tip urda
80 gr de zahar
80 gr de lapte degresat
8 gr de praf de copt
1/2  lingurita de coaja de lamaie
300 gr de mere
300 gr de pere
150 gr de capsuni
200 gr de caise
unt atat cat e necesar de uns tava
1 lingurita de zahar pudra de presarat la final

MOD DE PREPARARE:

  1. Spalati bine fructele, curatati merele si perele. Taiati merele, perele in felii subtiri si impartiti in jumatati caisele, dupa ce ati indepartat mai intai samburii. Taiati in bucati, nu foarte mici si capsunile. Intre timp incalziti cuptorul la 200°.
  2. Intr-un castron, se pun cele 2 oua si se amesteca cu zaharul. Se adauga untul topit si racit, coaja de lamaie, urda si se amesteca bine totul.
  3. Se  adauga faina, praful de copt si laptele degresat. La sfarsit se pun fructele, lasand deoparte cateva bucati de caise si capsuni pentru decor.
  4. Se unge cu unt  tava de copt si se pune compozitia. Se niveleaza si se decoreaza cu fructele tinute pentru decor.
  5. Se pune la cuptor pentru circa 35-40 de minute, la 200 de grade. Faceti proba cu o scobitoare pentru a vedea daca este gata ( trebuie sa iasa perfect uscata ca tarta sa fie coapta). Cand este rece o puteti presara cu zahar pudra.

Imagine

 

Previous Entries OREZ ALLA CANTONESE Next Entries TORT CU DOUA CREME

Lasă un răspuns