OREZ ALLA CANTONESE

image

De cand am gustat pentru prima oara acest orez pot spune ca de atunci il fac foarte des. Aceasta reteta o veti gasi in foarte multe variante, nu stiu daca este originala, dar varianta care v-o propun mi-a dat-o o persoana nascuta si crescuta cu aceste retete.

Acum pregatiti orez, sunculita afumata, mazare, morcov si oua si sa mergem spre China 🙂 !

Ingrediente pentru 2 persoane:

  • 160 g de orez cu bobul lung ( eu folosesc Basmatti sau Thai)
  • 240 g de apa ( cam 1 si 1/2 greutatea orezului)
  • 80 g cubulete de sunca de Praga ( sau crenvusti )
  • 80 g sunculita afumata sau bacon ( optional )
  • 80 g mazare congelata ( baby daca gasiti, e mai dulce )
  • 1 morcov
  • 2 oua (1 ou pentru fiecare persoana )
  • ulei de susan
  • sare, piper

Mod de preparare:

Clatiti orezul in apa rece, apoi puneti-l intr-o oala cu apa la foc iute. Cand apa incepe sa fiarba , dati focul la mic si asteptati ca orezul sa absoarba toata apa ( sunt necesare circa 10-12 minute ). Se ia de pe foc si se pune orezul intr-un vas la racit.

Intr-o tigaie ( de preferinta wok ) se pun circa 4 linguri de ulei si se adauga sunca Praga taiata cubulete , sunculita afumata , morcovul ras si mazarea. Se sareaza si se lasa pe foc pana cand legumele si carnea sunt un pic rumenite.

Se bat ouale, se pune sare, piper si se face o omleta. Cand este gata se taie fasii si se adauga peste amestecul de mai sus.

Se adauga orezul pregatit anterior, se amesteca si se serveste cald.

PS: Pentru cine doreste , se poate adauga si ceapa taiata fideluta odata cu morcovul si mazarea, iar pentru cine vrea o reteta mai light inlocuiti sunca cu piept de pui.

Astept parerile voastre!

 

 

 

 

 

 

Previous Entries NEW YORK CHEESECAKE Next Entries FOUR FRUIT CAKE- Tarta cu patru fructe

Lasă un răspuns