OREZ ALLA CANTONESE


image

De cand am gustat pentru prima oara acest orez pot spune ca de atunci il fac foarte des. Aceasta reteta o veti gasi in foarte multe variante, nu stiu daca este originala, dar varianta care v-o propun mi-a dat-o o persoana nascuta si crescuta cu aceste retete.

Acum pregatiti orez, sunculita afumata, mazare, morcov si oua si sa mergem spre China 🙂 !

Ingrediente pentru 2 persoane:

  • 160 g de orez cu bobul lung ( eu folosesc Basmatti sau Thai)
  • 240 g de apa ( cam 1 si 1/2 greutatea orezului)
  • cubulete de sunca de Praga ( sau crenvusti )
  •  sunculita afumata sau bacon
  • 80 g mazare congelata ( baby daca gasiti, e mai dulce )
  • 1 morcov
  • 2 oua (1 ou pentru fiecare persoana )
  • ulei de susan
  • sare, piper

Mod de preparare:

  1. Se pune pe foc o oala cu apa si sare. Cand incepe sa clocoteasca se pune orezul si se fierbe timpul indicat pe confectie ( eu il fierb in circa 10 minute). Se ia de pe foc si se pune orezul intr-un vas la racit.
  2. Intr-o tigaie ( de preferinta wok ) se pun circa 4 linguri de ulei si se adauga sunca Praga taiata cubulete , sunculita afumata , morcovul ras si mazarea. Se sareaza si se lasa pe foc pana cand legumele si carnea sunt un pic rumenite.
  3. Se bat ouale, se pune sare, piper si se face o omleta. Cand este gata se taie fasii si se adauga peste amestecul de mai sus.
  4. Se adauga orezul pregatit anterior, se amesteca si se serveste cald.

PS: Pentru cine doreste , se poate adauga si ceapa taiata fideluta odata cu morcovul si mazarea.

Published by micibucatari

Ma numesc Iolanda, mama de doi copii adorabili, iar pasiunea mea este gatitul si lumea minunata a copiilor. Bucataria este locul meu de relax, singura sau impreuna cu cei mici. Gatesc cu mare drag pentru familia mea orice reteta imi atrage atentia. Imi plac retetele traditionale, dar si cele internationale, dinorice loc al lumii retete noi dar si retete mostenite de la mama si bunica. Va invit si pe voi sa gatim impreuna retete fel de fel!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.