De cand am gustat pentru prima oara acest orez pot spune ca de atunci il fac foarte des. Aceasta reteta o veti gasi in foarte multe variante, nu stiu daca este originala, dar varianta care v-o propun mi-a dat-o o persoana nascuta si crescuta cu aceste retete.
Acum pregatiti orez, sunculita afumata, mazare, morcov si oua si sa mergem spre China 🙂 !
Ingrediente pentru 2 persoane:
- 160 g de orez cu bobul lung ( eu folosesc Basmatti sau Thai)
- 240 g de apa ( cam 1 si 1/2 greutatea orezului)
- cubulete de sunca de Praga ( sau crenvusti )
- sunculita afumata sau bacon
- 80 g mazare congelata ( baby daca gasiti, e mai dulce )
- 1 morcov
- 2 oua (1 ou pentru fiecare persoana )
- ulei de susan
- sare, piper
Mod de preparare:
- Se pune pe foc o oala cu apa si sare. Cand incepe sa clocoteasca se pune orezul si se fierbe timpul indicat pe confectie ( eu il fierb in circa 10 minute). Se ia de pe foc si se pune orezul intr-un vas la racit.
- Intr-o tigaie ( de preferinta wok ) se pun circa 4 linguri de ulei si se adauga sunca Praga taiata cubulete , sunculita afumata , morcovul ras si mazarea. Se sareaza si se lasa pe foc pana cand legumele si carnea sunt un pic rumenite.
- Se bat ouale, se pune sare, piper si se face o omleta. Cand este gata se taie fasii si se adauga peste amestecul de mai sus.
- Se adauga orezul pregatit anterior, se amesteca si se serveste cald.
PS: Pentru cine doreste , se poate adauga si ceapa taiata fideluta odata cu morcovul si mazarea.