Ori de cate ori merg la un restaurant chinezesc ca desert nu rezist sa nu comand INGHETATA PRAJITA. Pe langa faptul ca este foarte buna, este o reteta interesanta si deloc dificila, necesita doar putina rabdare. Va propun si voua aceasta reteta deosebita, care imbina senzatia de cald – rece, iar daca o incercati sa-mi impartasiti parerile voastre.
Timp de preparare si coacere- circa 30 minute
INGREDIENTE:
- inghetata depinde de cantitatea dorita
- paine pentru tramezzini ( e un pic dulce ) sau prentru toast
- apa minerala
- faina
- 1 fiola de esenta de vanilie sau 1 pliculet de vanilina
- ulei pentru prajit
MOD DE PREPARARE:
- Formati bile de marime potrivita (cam cat un pumn) folosind inghetata solida, apoi puneti-o din nou in congelator pentru a se solidifica foarte bine.
- Impartiti painea pentru tramezzini in jumatate. Acoperiti bilele de inghetata cu painea de tramezzini, presand-o bine, astfel incat sa se prinda bine , apoi inveliti-le in pelicula transparenta si puneti-le din nou in congelator. Faceti aceasta operatie cat mai repede, ca sa nu se dezghete inghetata.
- Pentru aluat se amesteca esenta de vanilie sau vanilina cu faina si se adauga apa minerala, cate putin pana se obtine o compozitie potrivit de densa. Cand aceasta este gata, se scot bilele de inghetata imbracate in paine din pelicula transparenta, se trec prin aluatul pregatit anterior si se prajesc introducandu-le in intregime in ulei fierbinte. Se scurg de ulei si se pun pe servetele pentrua lasa uleiul in exces si se servesc calde.
PS: O alta varianta de a inveli inghetata este in locul painii sa folositi biscuiti, sa-i puneti in strat gros si sa-i presati bine, bine astfel incat bila de inghetata sa rezulte complet acoperita de biscuiti.