INGHETATA PRAJITA


Ori de cate ori merg la un restaurant chinezesc ca desert nu rezist sa nu comand INGHETATA PRAJITA. Pe langa faptul ca este foarte buna, este o reteta interesanta si deloc dificila, necesita doar putina rabdare. Va propun si voua aceasta reteta deosebita, care imbina senzatia de cald – rece, iar daca o incercati sa-mi impartasiti parerile voastre.

Timp de preparare si coacere- circa 30 minute

INGREDIENTE:

  • inghetata depinde de cantitatea dorita
  • paine pentru tramezzini ( e un pic dulce ) sau prentru toast
  • apa minerala
  • faina
  • 1 fiola de esenta de vanilie sau 1 pliculet de vanilina
  • ulei pentru prajit

MOD DE PREPARARE:

  1. Formati bile de marime potrivita (cam cat un pumn) folosind inghetata solida, apoi puneti-o din nou in congelator pentru a se solidifica foarte bine.
  2. Impartiti painea pentru tramezzini in jumatate. Acoperiti bilele de inghetata cu painea de tramezzini, presand-o bine, astfel incat sa se    prinda bine , apoi inveliti-le in pelicula transparenta si puneti-le din nou in congelator. Faceti aceasta operatie cat mai repede, ca sa nu se dezghete inghetata.
  3. Pentru aluat se amesteca esenta de vanilie sau vanilina cu faina si se adauga apa minerala, cate putin pana se obtine o compozitie potrivit de densa. Cand aceasta este gata, se scot bilele de inghetata imbracate in paine din pelicula transparenta, se trec prin aluatul pregatit anterior si se prajesc introducandu-le in intregime in ulei fierbinte. Se scurg de ulei si se pun pe servetele pentrua lasa uleiul in exces si se servesc calde.

PS: O alta varianta  de a inveli inghetata este in locul painii sa folositi  biscuiti, sa-i puneti in strat gros si sa-i presati bine, bine astfel incat bila de inghetata sa rezulte complet acoperita de biscuiti.

Inghetata prajita

Previous Entries TORT CU DOUA CREME Next Entries CHURROS CU AROMA DE SCORTISOARA

Lasă un răspuns