INGREDIENTE PENTRU 10 churros:
- 150 g de faina 00
- 30 g de unt
- 2 oua
- 120 g de zahar
- 1 lingurita de scortisoara
- 1 l de ulei de arahide pentru prajit
- ½ lingurita de sare
MOD DE PREPARARE:
- Se pune pe foc un vas cu 250 ml de apa, untul si sarea. Se adauga deodata faina cernuta si amestecati bine cu o lingura de lemn pana obtineti o compozitie fina, omogena. Se lasa compozitia la foc iute pana aceasta incepe sa se desprinda de pe peretii vasului si se formeaza ca o bila. Se ia de pe foc, se lasa la racit, apoi se adauga cate un ou, amestecand bine pana aluatul obtinut e fin si lucios.
- Se pune aluatul intr-un sac de patiserie cu varful sub forma de stea. Se fac bastonase de circa 20 cm lungime care se pun usor in tigaia cu ulei incins, ajutandu-se cu un cutit ( pentru a le taia ). Se prajesc la foc mediu, pana cand acestia capata o culoare aurie. Se scot pe un servetel pentru a lasa uleiul in exces, apoi se trec prin zaharul amestecat cu scortisoara. Se servesc calzi alaturi de sos de ciocolata.