TARTA CU DOVLECEI

Reteta pe care in sfarsit am reusit sa o scriu azi este o reteta usoara care nu necesita mult timp, singurul inconvenient e ca trebuie sa folosim cuptorul. A facut-o mama intr-o zi si tare ne-a mai placut. Asa ca v-o impartasesc si voua cu mare drag. O puteti adapta dupa gustul vostru adaugand ciupercute, masline si sunca din piept de pui.

13645258_10208647229252473_4716319298200656626_n

INGREDIENTE:

  • 500 g de dovlecei
  • 1 morcov
  • ceapa verde
  • o mana de masline
  • 4 oua
  • 130 g de faina
  • 1 lingurita de praf de copt
  • 300 g de cas, cascaval sau telemea (sau orice alt tip de branza tare aveti)
  • 60 ml de ulei.

MOD DE PREPARARE:

  1. Se spala bine legumele, morcovul se curata de coaja si se da pe razatoarea mare. Dovlecelul se curata la capete si se da pe razatoarea mare si el, fara a-l curate de coaja.
  2. Ceapa se taie rondele, iar branza se rade separate intr-un alt vas.
  3. Intr-un bol se sparg cele 4 oua si se bat usor, pana se amesteca albusul cu galbenusul.
  4. Peste oua se adauga dovleceii scursi de apa pe care o contin, morcovul ras, ceapa si branza rasa.
  5. Faina se amesteca impreuna cu praful de copt si se incorporeaza in compozitia cu legume, pana se omogenizeaza.
  6. Se varsa amestecul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se niveleaza cu o spatula.
  7. Se da in cuptorul preincalzit la 180 grade, timp de 30/40 de minute.
  8. Se scoate, se lasa la racit si se portioneaza. Se serveste rece.

13669751_10208647229532480_8387276751265011149_n

 

Previous Entries CHEESECAKE CU ANANAS SI NUCA DE COCOS Next Entries PLACINTA CU IAURT

Lasă un răspuns