TARTA CU DOVLECEI

Reteta pe care in sfarsit am reusit sa o scriu azi este o reteta usoara care nu necesita mult timp, singurul inconvenient e ca trebuie sa folosim cuptorul. A facut-o mama intr-o zi si tare ne-a mai placut. Asa ca v-o impartasesc si voua cu mare drag. O puteti adapta dupa gustul vostru adaugand ciupercute, masline si sunca din piept de pui.

13645258_10208647229252473_4716319298200656626_n

INGREDIENTE:

  • 500 g de dovlecei
  • 1 morcov
  • ceapa verde
  • o mana de masline
  • 4 oua
  • 130 g de faina
  • 1 lingurita de praf de copt
  • 300 g de cas, cascaval sau telemea (sau orice alt tip de branza tare aveti)
  • 60 ml de ulei.

MOD DE PREPARARE:

  1. Se spala bine legumele, morcovul se curata de coaja si se da pe razatoarea mare. Dovlecelul se curata la capete si se da pe razatoarea mare si el, fara a-l curate de coaja.
  2. Ceapa se taie rondele, iar branza se rade separate intr-un alt vas.
  3. Intr-un bol se sparg cele 4 oua si se bat usor, pana se amesteca albusul cu galbenusul.
  4. Peste oua se adauga dovleceii scursi de apa pe care o contin, morcovul ras, ceapa si branza rasa.
  5. Faina se amesteca impreuna cu praful de copt si se incorporeaza in compozitia cu legume, pana se omogenizeaza.
  6. Se varsa amestecul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se niveleaza cu o spatula.
  7. Se da in cuptorul preincalzit la 180 grade, timp de 30/40 de minute.
  8. Se scoate, se lasa la racit si se portioneaza. Se serveste rece.

13669751_10208647229532480_8387276751265011149_n

 

Published by micibucatari

Ma numesc Iolanda, mama de doi copii adorabili, iar pasiunea mea este gatitul si lumea minunata a copiilor. Bucataria este locul meu de relax, singura sau impreuna cu cei mici. Gatesc cu mare drag pentru familia mea orice reteta imi atrage atentia. Imi plac retetele traditionale, dar si cele internationale, dinorice loc al lumii retete noi dar si retete mostenite de la mama si bunica. Va invit si pe voi sa gatim impreuna retete fel de fel!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.