Reteta pe care in sfarsit am reusit sa o scriu azi este o reteta usoara care nu necesita mult timp, singurul inconvenient e ca trebuie sa folosim cuptorul. A facut-o mama intr-o zi si tare ne-a mai placut. Asa ca v-o impartasesc si voua cu mare drag. O puteti adapta dupa gustul vostru adaugand ciupercute, masline si sunca din piept de pui.
- 500 g de dovlecei
- 1 morcov
- ceapa verde
- o mana de masline
- 4 oua
- 130 g de faina
- 1 lingurita de praf de copt
- 300 g de cas, cascaval sau telemea (sau orice alt tip de branza tare aveti)
- 60 ml de ulei.
MOD DE PREPARARE:
- Se spala bine legumele, morcovul se curata de coaja si se da pe razatoarea mare. Dovlecelul se curata la capete si se da pe razatoarea mare si el, fara a-l curate de coaja.
- Ceapa se taie rondele, iar branza se rade separate intr-un alt vas.
- Intr-un bol se sparg cele 4 oua si se bat usor, pana se amesteca albusul cu galbenusul.
- Peste oua se adauga dovleceii scursi de apa pe care o contin, morcovul ras, ceapa si branza rasa.
- Faina se amesteca impreuna cu praful de copt si se incorporeaza in compozitia cu legume, pana se omogenizeaza.
- Se varsa amestecul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se niveleaza cu o spatula.
- Se da in cuptorul preincalzit la 180 grade, timp de 30/40 de minute.
- Se scoate, se lasa la racit si se portioneaza. Se serveste rece.