CHEESECAKE CU ANANAS SI NUCA DE COCOS

INGREDIENTE:

– pentru blat:

  • 250 g biscuiti digestivi sau Petit Beurre
  • 120 g unt topit

– pentru crema: 

  • 150 g mascarpone
  • 200 g smantana lichida pentru frisca
  • 100 g zahar pudra
  • 2-3 felii de ananas (eu am folosit cel din compot)
  • 3 linguri de fulgi de cocos
  • 8 g de gelatina

-pentru jeleul de ananas:

  • 3 felii de ananas
  • 50 g zahar
  • 100 ml apa
  • 3 g gelatina

pentru decor:

  • felii de ananas
  • fulgi de cocos

MOD DE PREPARARE:

  1. Mai intai se prepara baza de cheesecake: se topeste untul si se pune in robotul de bucatarie impreuna cu biscuitii. Se mixeaza pana se omogenizeaza bine totul si biscutii sunt bine faramitati.
  2. Se pune amestecul obtinut intr-o forma de tort cu fund detasabil si se preseaza bine cu dosul unei linguri. Se da la frigider pana se intareste bine (cel putin 30 de minute).
  3. Se pregateste apoi crema: se pune gelatina la inmuiat  in apa, apoi se scurge si se topeste in putina apa calduta (sau lapte caldut).
  4. Smantana se bate bine cu mixerul, se adauga zaharul pudra, iar cand s-a intarit bine se incorporeaza mascarponele. Se taie 2-3 felii de ananas bucatele si se amesteca in frisca cu mascarpone. Se adauga fulgii de cocos. Cu ajutorul unei site se strecoara gelatina  direct in crema de mascarpone si se amesteca bine.
  5. Se scoate forma din frigider si se pune deasupra bazei crema preparata. Se niveleaza suprafata si se da din nou la frigider.
  6. Se prepara jeleul de ananas: se pune ananasul in blender, impreuna cu jumatate din cantitatea de apa si zaharul si se actioneaza pana se obtine un piure. Se varsa intr-un vas impreuna cu apa ramasa si se pune pe foc. Cand s-a incalzit bine amestecul se adauga gelatina inmuiata anterior si se amesteca bine pana cand aceasta s-a topit. Se lasa cateva minute sa se racoreasca.
  7. Se scoate forma din frigider si se acopera cu jeleul preparat. Se decoreaza cu felii de ananas si fulgi de cocos dupa placere. Se lasa in frigider cel putin 3 ore inainte de a fi servit.

 

13433302_10208432932015176_983602969056214748_o

 

Back to top