INGREDIENTE:
- 1 pachet de foi de placinta
- 8 oua
- 200 g de zahar
- 1 kg de iaurt
- stafide, coaja rasa de lamaie sau vanilie
- 50 g unt
MOD DE PREPARARE:
- Se amesteca iaurtul cu zaharul pana se dizolva , apoi se adauga aromele pe care le preferati (eu am pus coaja rasa de lamaie, stafide si putin zahar vanilat)
- Separat, intr-un vas se bat ouale cu ajutorul unui tel.
- Se toarna iaurtul peste ouale batute si se amesteca pana se incorporeaza bine totul.
- Foile de placinta se impart in 3. Se ia o tava dreptunghiulara, se unge cu putin unt topit si se aseaza prima treime de foi de placinta, ungand fiecare foaie cu unt topit. Se toarna 1/3 din umplutura peste foile de placinta si se presara optional cu stafide.
- Se pune apoi o alta treime de foi de placinta, ungand pe rand fiecare foaie cu unt topit. Se toarna o alta treime din umplutura si stafide, apoi se aseaza ultima parte de foi, unse si acestea intre ele cu unt topit. Ultimul strat trebuie sa fie de iaurt. In total vor fi 3 straturi de foi si 3 straturi de iaurt.
- Se da la cuptor, la 180 grade si se lasa pana se rumeneste frumos.
- Se scoate, se lasa la racit, apoi se taie si se serveste.