Acest sos pesto nu este greu de facut. La noi vara se foloseste foarte mult busuiocul proaspat, il pun in cam toate mancarurile si da un gust deosebit.
Pesto genovese se poate folosi drept condiment la salate sau la pasta sau pe bruschete. Cine vrea poate inlocui semintele de pin cu nuci, parmezanul cu pecorino, dar bineinteles reteta va avea alt gust.
INGREDIENTE:
- 2 linguri seminte de pin
- 2 catei de usturoi (facultativ)
- 50 g de frunze de busuioc proaspat
- 100 ml de ulei de masline extravirgin
- 80 g parmezan ras
MOD DE PREPARARE:
- Se pun toate ingredientele intr-un robot sau blender. Se blenduieste bine pana se obtine o pasta fina si omogena. Daca vi se pare prea gros mai adaugati putin ulei de masline.
- Se pune untr-un borcanel de sticla si se adauga putin ulei deasupra. Se pastreaza la frigider circa 8-10 zile. Daca faceti o cantitate mai mare (cum fac eu cand am mult busuioc) se poate pastra in congelator 3-4 luni. Faceti portii mici, punand sosul in formele mici de gheata si decongelati cand aveti nevoie la temperatura camerei (nu folositi niciodata la microunde)