TORT DE CLATITE CU CIOCOLATA SI MASCARPONE

INGREDIENTE:

-pentru clatite:

  • 2 oua
  • 2 cani de faina
  • 2 cani de lapte
  • 1-2 linguri de zahar
  • esenta de vanilie
  • 1 lingura de ulei
  • 1 varf de sare

-pentru crema de ciocolata:

  • 300 ml de smantana pentru frisca
  • 300 g de ciocolata neagra (amaruie) cu cel putin 65% cacao
  • 250 g mascarpone

MOD DE PREPARARE:

  1. Se pregateste compozitia de clatite: intr-un bol se sparg cele 2 oua, se bat usor, apoi se adauga faina, un praf de sare, zaharul si putin cate putin laptele rece. La final se adauga o lingura de ulei. Trebuie sa obtineti o compozitie fina, fara cocoloase. Daca raman cocoloase ( mai patesc si eu) folositi la final blenderul vertical cateva secunde, ca va salveaza. Se lasa la odihnit 15 minute.
  2. Intre timp se pune pe foc un vas in care se varsa smantana pentru frisca si ciocolata neagra rupta bucati. Se da focul la mic si se amesteca des. Cand ciocolata s-a topit se ia de pe foc si se lasa la racit.
  3. Cat se raceste crema de ciocolata se pune pe foc o tigaie antiaderenta si se unge cu un penson cu ulei (chiar daca eu folosesc o tigaie de buna calitate, cand o pun pe foc o dau cu pensonul cu ulei, foarte putin).
  4. Cand s-a infierbantat bine, se ia cate putin din compozitie si se pune in centru. Se roteste tigaia, astfel incat compozitia sa se distribuie uniform pe toata suprafata ei. Se lasa la foc mic, pana marginile incep sa devina aurii, apoi se intoarce cu ajutorul unei spatule. Se coc astfel toate celelalte clatite pana terminam aluatul.
  5. In crema de ciocolata racita se adauga mascarponele, putin cate putin, pana se incorporeaza si se obtine o crema fina, omogena.
  6. In final se trece la asamblarea tortului: se ia prima clatita, se pune pe platou si se unge toata suprafata ei cu o lingura de crema de ciocolata. Deasupra ei se aseaza urmatoarea clatita, apasand usor si se unge si aceasta cu o lingura de crema. Se continua cu urmatoarele straturi, folosind circa15-17 clatite. Se unge suprafata si lateralele cu crema ramasa si se decoreaza cu fulgi de cocos.

PS: Daca doriti puteti decora tortul cu fulgi de migdale, nuci macinate , sau frisca si fructe .

 
Precedente SOS PESTO GENOVESE

Lascia un commento

Questo sito usa Akismet per ridurre lo spam. Scopri come i tuoi dati vengono elaborati.