Cine ma cunoaste stie ca ador bucataria asiatica si imi place sa reproduc retetele care le gust pe unde ma duc. Astazi la cina voiam sa fac ceva rapid si cum aveam niste piept de pui in frigider m-am gandit la o portie de orez in stil japonez. Puteti pune ce legume vreti, oricum iese bun, iar ca doza orezul cantariti-l 80 g de persoana. Eu am facut 200 g de orez pentru noi 4 si a fost perfect pentru ca cei mici nu mananca portii mari.
Simplu, rapid, o mancare completa si sanatoasa pentru intreaga familie.
Pofta buna!
INGREDIENTE:
- 200 g orez (de care doriti doar sa nu fie pentru pilaf)
- 1 ardei gras mare sau 2 mai mici
- 1-2 fire de ceapa verde
- 2 morcovi
- 3 oua
- ulei de susan
- piept de pui ( sau de curcan)
- sos de soia
- piper negru
- ghimbir pudra
MOD DE PREPARARE:
- Se pune pe foc o oala cu apa, iar cand incepe sa fiarba se pune sare si se varsa orezul. Se fierbe timpul indicat pe confectie. Se scurge si se trece printr-un jet de apa rece, apoi se lasa la racit.
- Pieptul de pui se taie cubulete , se pun intr-un bol si se condimenteaza cu piper, praf de ghimbir si sos de soia. Se lasa la marinat 5-10 minute, pana pregatim legumele.
- Legumele se spala, se curata si se taie cubulete mici.
- Se pune pe foc o tigaie cu ulei, iar cand acesta s-a incalzit se pun morcovii, ardeii si pieptul de pui. Se tin pe foc, circa 5-7 minute, amestecand des (foc mediu). Se adauga apoi si ceapa verde si se continua a se amesteca.
- Ouale se bat cu sare si piper ca pentru omleta, apoi se amesteca cu orezul fiert si racit.
- Se adauga in tigaia cu legume orezul amestecat cu ouale si se coace pana cand se fac ouale. Se serveste caldut.