SOS PESTO GENOVESE

Acest sos pesto nu este greu de facut. La noi vara se foloseste foarte mult busuiocul proaspat, il pun in cam toate mancarurile si da un gust deosebit.

Pesto genovese se poate folosi drept condiment la salate sau la pasta sau pe bruschete. Cine vrea poate inlocui semintele de pin cu nuci, parmezanul cu pecorino, dar bineinteles reteta va avea alt gust.

INGREDIENTE:

  • 2 linguri seminte de pin
  • 2 catei de usturoi (facultativ)
  • 50 g de frunze de busuioc proaspat
  • 100 ml de ulei de masline extravirgin
  • 80 g parmezan ras

MOD DE PREPARARE:

  1. Se pun toate ingredientele intr-un robot sau blender. Se blenduieste bine pana se obtine o pasta fina si omogena. Daca vi se pare prea gros mai adaugati putin ulei de masline.
  2. Se pune untr-un borcanel de sticla si se adauga putin ulei deasupra. Se pastreaza la frigider circa 8-10 zile. Daca faceti o cantitate mai mare (cum fac eu cand am mult busuioc) se poate pastra in congelator 3-4 luni. Faceti portii mici, punand sosul in formele mici de gheata si decongelati cand aveti nevoie la temperatura camerei (nu folositi niciodata la microunde)

Published by micibucatari

Ma numesc Iolanda, mama de doi copii adorabili, iar pasiunea mea este gatitul si lumea minunata a copiilor. Bucataria este locul meu de relax, singura sau impreuna cu cei mici. Gatesc cu mare drag pentru familia mea orice reteta imi atrage atentia. Imi plac retetele traditionale, dar si cele internationale, dinorice loc al lumii retete noi dar si retete mostenite de la mama si bunica. Va invit si pe voi sa gatim impreuna retete fel de fel!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.